Backstage
keskiviikko, 18 helmikuu 2015 19:21

Savutuvan Apajilla

Kirjoittanut

Helmikuun puolessa välissä JFV Duon karavaani kulki Jyväskylään, Savutuvan Apajat -nimiseen paikkaan. Räntäsateen säestämänä parin tunnin matka taittui kuitenkin vauhdilla uusia juonia punoen. Navigaattori opasti varmoin ottein perille paikkaan, jota säkkipimeässä oli jokseenkin vaikea hahmottaa. Ympärillä oli vanhoja - tai ainakin vanhan näköisiä - rakennuksia ja ilmeisen lähellä järveäkin oltiin.

jyvaskyla2

Nopean tiedustelun seurauksena roudaus soittopaikalle ja mahtava yllätys! Sali oli todella tyylikäs: kuin vanhaan navettaan rakennettu. Pieneltä mutta kieltämättä viihtyisältä lavalta siirsimme pärekorit syrjään ja laitoimme hiukan modernimpaa välineistöä tilalle. Nopea sound check ja jonkinlaista takahuonetta kyselemään. Ystävällinen henkilökunta opasti meidät viereiseen saliin, joka oli vieläkin persoonallisempi kuin nyt yleisön käytössä ollut sali. Hienoa! Viihtyisää takahuonetta oli siis käytössämme noin vajaan sadan neliön edestä. Mahduimme olemaan. Jos nyt jotain kritisoitavaa olisi keksittävä, niin sohva olisi ollut kiva...

Kahden setin ilta oli tilattu kaksijakoiseksi; ensimmäinen rauhallisempaa tunnelmointia ja toisessa sokka irti. Näin teimme ja kiitollinen yleisö otti homman haltuun heti toisen setin aluksi. Tanssilattialla nähtiin suorituksia laidasta laitaan: perinteisestä paritanssista breakdanceen. Tilaajan kanssa käydyn noin kolme sekuntia kestäneen neuvottelun seurauksena soitimme vielä ylimääräisen puolituntisen, pakkasimme kamat autoon ja suunnistimme takaisin Nokialle.

Jyväskylän keikoilla on aina ollut hyvä meininki, eikä poikkeusta tehnyt tämäkään. Kiitos! Toivottavasti palaamme pian.